Funktionell anatomi - Höfter #23

Din anatomi spelar roll. Din kropps strukturer och delar skapar tillsammans förutsättningarna för vad du kan göra i rörelse. I dagens avsnitt pratar vi om höfterna. Vi går igenom anatomi, fysiologi och biomekanik, och självklart hur vi kan applicera allt det här på yogamattan. Matnyttiga avsnitt som blandar både teori och praktik.

Read More
Sara Hoy
Funktionell anatomi - Axlar #22

Din anatomi spelar roll. Din kropps strukturer och delar skapar tillsammans förutsättningarna för vad du kan göra i rörelse. I dagens avsnitt pratar vi om axlarna. Vi går igenom anatomi, fysiologi och biomekanik, och självklart hur vi kan applicera allt det här på yogamattan. Matnyttiga avsnitt som blandar både teori och praktik.

Read More
Sara Hoy
Funktionell anatomi - Ryggen #21

Din anatomi spelar roll. Din kropps strukturer och delar skapar tillsammans förutsättningarna för vad du kan göra i rörelse. I dagens avsnitt pratar vi om ryggraden. Vi går igenom anatomi, fysiologi och biomekanik, och självklart hur vi kan applicera allt det här på yogamattan. Matnyttiga avsnitt som blandar både teori och praktik.

Read More
Sara Hoy
Frågeavsnitt #20

I säsongens sista avsnitt svarar vi på frågor som några av våra kära lyssnare skickat till oss. Det har varit ett sant nöje att vi har hunnit med hela två säsonger och det firar vi med en sommarspecial i tre delar. Håll utkik!

Read More
Sara Hoy
Gurus & Maktmissbruk #18

Denna vecka pratar vi om något som gör oss upprörda, upproriska och samtidigt entusiastiska: nämligen gurus, experter och maktmissbruk. Karismatiska ledare som tar sig friheter, sexuella övertramp och dubbelmoral är några av alla de exempel vi tar upp.

Read More
Sara Hoy
Yoga & Assistering #17

Denna vecka pratar vi om assisteringar, passningar, justeringar - kärt barn har många namn. Det är ett kontroversiellt ämne som har fått mycket uppmärksamhet på senaste tid både internationellt men även i Sverige. Därför djupdyker vi i det med full entusiasm.

Read More
Sara Hoy
Yoga & Skador #15

Denna vecka pratar vi om skador i yogan. Är det vanligt med skador, eller skapar vi rörelserädsla genom att övertolka risken inom yogavärlden? Vi pratar om olika typer av skador samt risk- och friskfaktorer som kan vara bra att tänka på om du vill jobba preventivt.

Read More
Sara Hoy
Hållning & Linjering #13

Denna vecka tar vi med er lyssnare på en resa bland hållnings- och alignmentsprinciper i yogan. Det finns många myter kring hållning och alignment, och det är i dessa nördar vi ned oss i i dagens avsnitt. 

Read More
Sara Hoy
SmartFLOW Yoga with Annie Carpenter #10

This week's episode is special. Special in the way that we for the first time have an English speaking guest, and it's not just any guest - it is Annie Carpenter. We are thrilled to have her all the way from California.

Read More
Sara Hoy
Att välja yogalärare #8

Denna vecka pratar vi om att välja yogalärare. Vilka olika typer av yogalärare finns det och när behöver man vägledning? Vi pratar om gurutraditioner och om hur du kan hitta en yogalärare som kan stödja dig i ditt syfte med yogan.

Read More
Sara Hoy
Yoga business med Monika Björn #7

Den här veckan pratar vi om business inom yogabranschen. Som gäst denna vecka har vi med oss the one and only Monika Björn. Med bakgrund inom den modesta bedriften att ta spinning till Europa etablerade hon sig tidigt inom träningsbranchen och har varit en av de största krafterna att göra yoga tillgängligt utanför invigda kretsar.

Read More
Sara Hoy
Embodiment #6

Denna vecka pratar vi om förkroppsligande, det som på engelska brukar omnämnas som 'embodiment'. Kroppen är både sina fysiska strukturer, det vi upplever genom den samt vad den symboliserar i den kontext den befinner sig. Kort sagt - kroppen innebär många saker. Hur kan du praktisera medvetenhet, kroppskännedom och utveckla relationen till din kropp? Det är några av de saker vi diskuterar i detta avsnitt.

Read More
Sara Hoy
Allt om fascia med Åsa Åhman #5

I vårt femte avsnitt pratar vi om fascia med Åsa Åhman, yogalärare, Rolfare och kroppsnörd. Vi pratar om vad fascia är och varför vi bör bry oss om det samt hur vi tar med oss dessa tankar till mattan och utanför.

Read More
Sara Hoy
Hållbart yogande #4

Vårt fjärde avsnitt är live och denna gång har vi tema yoga och hållbarhet. Vi pratar hållbart yogande utifrån två perspektiv, hur vi kan få in yoga i vårt liv för hållbarhet samt hur vi kan utveckla yogan för att bli mer hållbar.

Read More
Sara Hoy
Pranayama med Sara Granström #3

I det här avsnittet pratar vi med Sara Granström om pranayama, och vad det kan innebära kring bland annat livskraft, andningsteknik, självreglering, kontemplation och observation. Sara är yogalärare och författare med ett stort intresse och djup kunskap inom just pranayama. När hon inte håller klasser och utbildningar i Stockholm reser hon ofta till Indien och det institut där hon länge studerat och fördjupat sig inom andningsteknikernas värld.

Read More
Sara Hoy
Yoga i vardagen #2

Vi diskuterar ämnet yoga i vardagen, både vad det innebär och hur en kan planera och lägga upp sin yogapraktik. Allt för att få till yogan i sin egen vardag. Frågor vi diskuterar är vad är yoga, vem var yoga tänk för i början, vad innebär det att göra/vara/leva yoga, hur få till yoga i vardagen utifrån ditt syfte och “måste” vi yoga varje dag?

Read More
Sara Hoy
Från flum till finrum med Josefine Bengtsson #1

Denna vecka har vi bjudit in Josefine Bengtsson, yogalärare, författare och influencer hos Metro Mode. När hon inte håller yogaklasser i Stockholm reser hon med sitt företag Yogiakademin som arrangerar yogaresor till bla Frankrike och Indien, eller letar efter Vipassanameditationer och naturupplevelser som tillåter henne att förlora sig i tystnad. 

Read More
Sara Hoy