Yoga & Skador #15

Denna vecka pratar vi om skador i yogan. Är det vanligt med skador, eller skapar vi rörelserädsla genom att övertolka risken inom yogavärlden? Vi pratar om olika typer av skador samt risk- och friskfaktorer som kan vara bra att tänka på om du vill jobba preventivt. Saker som nämns är progressive overload och belastning, Dunning-Kruger effekten, hur vi ska ställa oss till ryggradsrullningarnas vara eller icke-varande, och självklart bjuder vi på historier från våra egna misstag och erfarenheter. I slutet av avsnittet får du handfasta tips du kan implementera. 

Här är lite lästips om du gillar dagens ämne:

Vill du fortsätta diskutera veckans ämne, eller kanske andra frågor kring yoga från podden eller din egen praktik, gå med i Facebook-gruppen Everyday Yogi.

Vill du studera med Sara spana in hennes kommande fördjupningskurser Redefining Yoga Asana den 28-30e september, och The Spine den 14-16e december samt följ hennes instagram @yogaprehab.

Vill du läsa mer om Vevve finns hon på @vevvejaderlund på instagram och på veronicajaderlund.se kan du läsa om nästa omgång av Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning samt hennes fördjupningsworkshops för yogalärare.

Du kan lyssna på avsnittet direkt i datorn på yogaprehab.se. Eller lyssna, prenumerera på (och gärna betygsätta) podden på itunes om du gillar den och vill ha mer. 

Bilden är tagen av Malin Wittig. Musiken som används i avsnittet är Royalty Free Music från Bensound.

Sara Hoy