Gurus & Maktmissbruk #18

Denna vecka pratar vi om något som gör oss upprörda, upproriska och samtidigt entusiastiska: nämligen gurus, experter och maktmissbruk. Det är ännu ett kontroversiellt ämne som har fått mycket uppmärksamhet på senaste tid. Karismatiska ledare som tar sig friheter, sexuella övertramp och dubbelmoral är några av alla de exempel vi tar upp. Vi i podden tycker vi borde stå upp för dessa frågor mer än vad vi redan gör i vårt yogacommunity. Lyssna och bidra mer än gärna till diskussionen!

Här är länkar till det vi nämnt under dagen avsnitt:

 

Vill du fortsätta diskutera veckans ämne, eller kanske andra frågor kring yoga från podden eller din egen praktik, gå med i Facebook-gruppen Everyday Yogi.

Den 1: juni bjuder vi in till AW-yoga. Temat är hållbart yogande á la Yoga 360°. Du kommer få ta del av Saras klassiska progressionsarbete för friska och glada axlar och höfter. Och såklart Vevves somriga Mojito Mix-klass med armbalanser och lekfulla flöden. Du hittar alla detaljer här.

Vill du studera med Sara spana in hennes kommande fördjupningskurser Redefining Yoga Asana den 28-30e september, och The Spine den 14-16e december samt följ hennes instagram @yogaprehab.

Vill du läsa mer om Vevve finns hon på @vevvejaderlund på instagram och på veronicajaderlund.se kan du läsa om nästa omgång av Everyday Yoga School 200h yogalärarutbildning samt hennes fördjupningsworkshops för yogalärare. Vill du lära dig mer om assisteringar spana in hennes utbildning i höst, Anatomi & Assisteringar 50h.

Du kan lyssna på avsnittet direkt i datorn på yogaprehab.se. Eller lyssna, prenumerera på (och gärna betygsätta) podden på itunes om du gillar den och vill ha mer. 

Bilden är tagen av Malin Wittig. Musiken som används i avsnittet är Royalty Free Music från Bensound.

Sara Hoy