Back to All Events

Yoga, vetenskap och fakta – Fördjupningskurs 15 tim


Yoga, vetenskap och fakta – Fördjupningskurs 15 timmar
med Sara Hoy

Fredag 27 september - Söndag 29 september 2019 på YogaShakti i Stockholm

Visst känns det skönt i både kropp och själ att yoga? Men är det ”bara” en känsla eller kan yogan faktiskt påverka vårt mående och hälsa? Ny spännande forskning visar att yogan inte bara ökar välbefinnandet, utan även kan ge bland annat en ökad stresstålighet, hjälpa vid depression och oro och minska risken för hjärt-kärlsjukdom. Yoga har även bevisad effekt på smärta, framför allt när det gäller värk i nacken och långvarig smärta i den nedre delen av ryggen.

Aktuell med boken ‘Yoga, vetenskap och fakta - därför fungerar det’ (Bonnier Fakta) presenterar Sara förutom förutom fakta även praktiska tips på enkla yogaövningar och strategier du kan använda för en hållbar hälsa och att förebygga vanliga sjukdomar. Teoretiska föreläsningar varvas med praktiska moment och yogaundervisning.


Yoga kan alltså göra dig stark i både kropp och sinne, både för att den innehåller fysisk aktivitet men också för att den inrymmer återhämtning för stressreducering och mental effektivitet. Redan från första stund skapar yogan en kaskad av positiva fysiologiska reaktioner i kroppen. Under de första långa djupa andetagen sjunker stressnivån i kroppen. Musklerna slappnar av och hjärtat börjar slå långsammare så att pulsen sänks. När du börjar värma upp kroppen med yogans rörelser som steg för steg blir mer ansträngande kommer blodtrycket och pulsen att öka igen. I den avslutande vilan sätter dina lugn- och rosystem igång och gör gott för återhämtningen. Oavsett om du är en van motionär eller sällan är i rörelse finns effekten av ett yogapass kvar långt efter att det är slut. Det är inte bara något du känner själv, utan vetenskapen håller med dig. Här får du veta exakt hur.

Vad och för vem?

Helgen är en fördjupning i yoga utifrån ett vetenskapligt perspektiv och är till för dig som är yogaentusiast eller/och yogalärare. Du bör ha en regelbunden yogapraktik eller annan erfarenhet av yoga.

Kursinnehåll på 15 timmar:

  • En fördjupning i forskning på yoga

  • Fysiologi kopplat till yoga

  • Hur du kan applicera ett vetenskapligt förhållningssätt i din egen yogapraktik eller/och i din yogaundervisning

Datum & Tider:

Fredag 27 september kl 17-20

Lördag 28 september kl 9-16

Söndag 29 september kl 9-16

Investering:

3 800 SEK

Plats:

Yogashakti Slussen, Högbergsgatan 30A

Om Sara

Sara Hoy är utbildad och verksam yogalärare (ERYT-500, YACEP) samt arbetar i forskningsprojekt kopplat till yoga vid Karolinska Institutet och CPF. Hon är utbildad folkhälsovetare och läser nu biomekanik, fysiologi och idrottsmedicin vid KI och GIH. Sara driver företaget Yoga Prehab som arbetar med att stödja människor i att skapa ett proaktivt förhållningssätt till kropp och hälsa samt utbildar yogalärare på Nordiska Yogainstitutet.

Hemsida: www.yogaprehab.se

Blogg: www.yogaworld.sarahoy.se

Instagram: @yogaprehab